czwartek, 22 września 2011

Zielona sałatka z pomarańczą

Moje kolejne wspaniałe odkrycie. Doskonała sałtka nadająca się jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.


  • paczka mieszanych warzyw liściastych (szpinak, rukola, rukwia wodna)
  • mała pomarańcza
  • marchewka
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego 
  • pół łyżeczki musztardy francuskiej
  • sól, pieprz

Przgotować sos: w miseczce wymieszać miód, ocet, musztardę i odrobinę soku z pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Warzywa umyć, osuszyć, przebrać, ja odrywam ogonki i łodyżki, aby zostały tylko liście, dodać cząstki pomarańczy, zalać sosem i delikanie wymieszać. 


Smacznego!


2 komentarze:

  1. http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zwiekszamy-odpornosc

    zapraszam do akcji:) pomarańcze = wit C!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...