Printfriendly

Tost z awokado i fetą

Dziś zapraszam na kolejną pyszną, zdrową i bardzo smaczną przekąskę - kanapkę z pastą z awokado i fetą. Jej dodatkową zaletą jest to, że jest szybka w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycąca. Polecam ją na szybką przekąskę.
Jadłam tę kanapkę jakiś czas temu i strasznie mi smakowała, a teraz muszę koniecznie dowiedzieć się czy mogę jeść awokado na mojej diecie, gdyż daje ono mnóstwo kulinarnych możliwości, jest zdrowe i sycące. 

Tost z awokado i fetą

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mała szalotka drobno posiekana
  • 1 lub pół papryczki chili drobniutko pokrojona
  • sok z połowy małej limonki
  • sól, pieprz
  • feta
  • ostra papryka

Przygotowanie:

Awokado wydrążyć ze skórki, przełożyć do miseczki, skropić sokiem z limonki (aby nie ściemniało), dodać szalotkę, papryczkę chili, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać pozostały sok z limonki. Nakładać na opieczonego tosta, posypać niewielką ilością pokruszonego sera feta i oprószyć ostrą papryką.

Tost z awokado i fetą

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Gdzie w UK dostanę szalotkę? Asda?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sa w kazdym markecie, w Asdzie czy Tesco na pewno, a czasami takze w Lidly czy Aldim ;)

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger