Wyjaśnienie pojęć

Wszystkie dania, które możecie znaleźć na blogu przewidziane są na dwie osoby, choć czasami mogą to być większe porcje, ale wtedy nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać je następnego dnia.

Aby ułatwić Wam poszukiwanie interesujących przepisów podzieliłam je na kilka kategorii, takich jak:

Czas przygotowania:
  • Błyskawiczne  - do 15 minut
  • Szybkie            -  do 30 minut
  • Powolne          - od 1 do 2 godzin
  • Czasochłonne  - kilka godzin, a nawet dni

Stopień trudności:
  • Banalne - potrawy bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymagające żadnej wiedzy, ani wyczucia kulinarnego. Polecam je kulinarnym laikom, lub osobom dopiero zaczynającym przygodę z kuchnią. Jestem pewna, że każde z tych dań uda się Wam przygotować i że będą Wam smakować.
  • Łatwe - dania wymagające podstawowej wiedzy kulinarnej, umiejętności posługiwania się nożem, krojenia, mieszania i miksowania. Poradzi sobie z nimi każdy, kto ma choć odrobinę wyczucia.
  • Zaawansowane - wymagające nieco większej wiedzy kulinarnej oraz znajomości pewnych technik i kuchennych trików.
  • Wyrafinowane - jak sama nazwa wskazuje, są to dania skomplikowane i wymagające wyższych umiejętności, finezji i wyobraźni kulinarnej.

Kuchnie świata:

Znajdziecie tu przepisy na potrawy z 4 stron świata, podzielone wg krajow lub regionow.

Uroczyste okazje:

Tu zebrałam dania przygotowywane na specyficzne okazje i uroczystości. Na razie znajdują się tam potrawy wielkanocne, ale już wkrótce mam nadzieję uzupełnić ten zbiór o kolejne kategorie (chętnie wysłucham Waszych sugestii).

Elementy składowe:

To chmura tagów - składników, które wchodzą w skład danej potrawy. Wydaje mi się, ze jest to najciekawszy sposób poszukiwania inspiracji ;)

Możecie także wyszukiwać interesujących Was fraz za pomocą okienka "szukaj"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...