Jajka faszerowane oliwkami
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 10 czarnych oliwek + kilka do przybrania pokrojone w cienkie plasterki
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotowane na twardo delikatnie obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki.
Oliwki drobno posiekać, dodać do żółtek. Dodać również posiekany szczypiorek, majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z solą należy uważać, ponieważ oliwki są dość słone.
Farsz delikatnie nakładać do połówek jajek małą łyżeczką. Jajka przybrać połówkami oliwek i szczypiorkiem.
Smacznego!
Uwielbiam jajka faszerowane i takie z majonezem i kawiorem, mniam
OdpowiedzUsuńJajek faszerowanych nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.
OdpowiedzUsuńO matko, jaki niesamowity przepis! A to zielone nadzienie to z czego jest?
OdpowiedzUsuńTe zielone sż z bobem, polecam! Przepis jest już na blogu :)
Usuń