![]() |
Pasta z wędzonego łososia |
Pyszna pasta z wędzonego łososia, to kolejne danie islandzkie. Taką kremową pastę z wędzonego łososia można podać z tostem lub krakersami. Idealnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka na wszelkiego rodzaju imprezy. Dodatek drobno pokrojonej czerwonej cebuli sprawia, że gładka masa nabiera wyrazu i chrupkości. Takie smarowidło z łososia jest niezwykle smaczne, po prostu pyszne - gorąco polecam!
Pasta z wędzonego łososia
Składniki:
- 200g wędzonego łososia
- 200g serka kremowego (najlepiej Philadelphia)
- sok z cytryny
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- kilka kropli sosu Tabasco (lub do smaku)
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Łososia wędzonego, serek kremowy i sok z cytryny dokładnie zmiksować. Dodać drobniutko pokrojoną czerwoną cebulę i posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, sosem Tabasco i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Podawać z krakersami, tostem lub grillowaną bagietką.
Smacznego!
Idealny dodatek do kanapek. Ależ Ty się rozkokosiłaś w tej akcji :P Dzięki :)
OdpowiedzUsuńPasta jest super! To chyba dzieki wizycie na Isnaldii tuz przed :) Poza tym pzywiozlam sobie ksiazke z przepisami islandzkimi, stad tyle ich pojawilo sie na blogu :)
UsuńPS. Jak tam planujesz jakas akcje na ten rok? Zdaje sie ze pieczarki sie zblizaja? :)
Usuń