Wyjaśnienie pojęć

Wszystkie dania, które możecie znaleźć na blogu przewidziane są na dwie osoby, choć czasami mogą to być większe porcje, ale wtedy nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać je następnego dnia lub zapakować do pudełka do pracy.

Aby ułatwić Wam poszukiwanie interesujących przepisów podzieliłam je na kilka kategorii, takich jak:


Czas przygotowania:

  • Błyskawiczne  - do 15 minut
  • Szybkie           - do 30 minut
  • Powolne          - od 1 do 2 godzin
  • Czasochłonne - kilka godzin, a nawet dni


Stopień trudności:

  • Banalne - potrawy bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymagające żadnej wiedzy, ani wyczucia kulinarnego. Polecam je kulinarnym laikom, lub osobom dopiero zaczynającym przygodę z kuchnią. Jestem pewna, że każde z tych dań uda się Wam przygotować i że będą Wam smakować.
  • Łatwe - dania wymagające podstawowej wiedzy kulinarnej, umiejętności posługiwania się nożem, krojenia, mieszania i miksowania. Poradzi sobie z nimi każdy, kto ma choć odrobinę wyczucia.
  • Skomplikowane - wymagające nieco większej wiedzy kulinarnej oraz znajomości pewnych technik i kuchennych trików.
  • Zaawansowane - jak sama nazwa wskazuje, są to dania skomplikowane i wymagające wyższych umiejętności, finezji i wyobraźni kulinarnej.

Z 4 stron świata:


Znajdziecie tu przepisy na potrawy z różnych kuchni świata, podzielone wg krajów lub regionów.

Okazje:


Tu zebrałam dania przygotowywane na specyficzne okazje i uroczystości. Znajdziecie tu przepisy na potrawy świąteczne Wielkanoc i Boże Narodzenia, ale także podsuwam tu pomysły na Walentynki, dania z grilla czy do zabrania na piknik. 

Elementy składowe:


To chmura tagów - składników, które wchodzą w skład danej potrawy. Wydaje mi się, że jest to najciekawszy sposób  na poszukiwanie inspiracji ;)

Możecie także wyszukiwać interesujących Was fraz za pomocą okienka "szukaj"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...