Szparagi z jajkiem na miękko
Ponieważ sezon na szparagi jest w pełni, na sobotnie śniadanie postanowiłam przygotować szparagi z jajkiem na miękko. To połączenie idealnie się komponuje, a takie śniadanie jest łatwe i szybkie do przygotowania.
Składniki:
- mały pęczek szparagów
- 2-3 jajka
- odrobina oliwy
- szczypta sezamu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na miękko około 3 minut, lub z użyciem wskaźnika, o którym pisałam już kiedyś przy okazji niedzielnego śniadanka i gotowania jajek na pół twardo.
Szparagi skropić oliwą, oprószyć sezamem i grilować przez kilka minut aż będą miękkie, ale wciąż jędrne. Natychmiast podawać. Szparagi można maczać w płynnym żółtku - smakują wyśmienicie.
Smacznego!
Witaj :) Miło tu u Ciebie na blogu :) Chętnie będę tu bywać częściej, Zapraszam Cię do mnie , może zechcesz dołączyc do grona obserwatorów ? Może masz ochotę skomentować jakiś post i polubić mój nowo utworzony fanpage na fb? Aktualnie trwa u mnie urodzinowe candy :) Zapraszam także do zakupu moich prac. Pozdrawiam Serdecznie . Agnieszka
OdpowiedzUsuńp.s nigdy nie jadlam szparagow, ale kuszaca propozycja podania
Co powiesz na wspolna obserwacje?:)
OdpowiedzUsuńshootingdiamond.blogspot.com
Musi być pycha! :)
OdpowiedzUsuńOj tak, byly super! Tym bardziej ze szparagi grillowalam, a nie gotowalam, dzieki czemu byly jedrne i smakowaly wybornie ;)
Usuń