czwartek, 20 lutego 2014

Sałatka libańska

Sałatka libańska idealnie nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju mięs, ale sama w sobie również stanowi idealna potrawę, np. na lunch do pracy. Okazała się tak smaczna, że postanowiłyśmy poświęcić jej cały post i przygotować ją wspólnie z Panna Malwinna, Mopsikiem, Justinka i Joasia.


Sałatka libańska


Składniki:
  • pół główki sałaty lodowej poszatkowanej
  • pół zielonego ogórka pokrojonego w kostkę
  • kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • garść świeżej mięty posiekanej
  • garść natki pietruszki posiekanej
  • pół czerwonej cebuli pokrojonej w cieniutkie plasterki
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Gotowe!

Smacznego!


VI Festiwal Kuchni Arabskiej

2 komentarze:

  1. Pysznie! :) Dzień sałatek dziś widzę. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. mm... zjadłabym!
    jak zrobisz bułeczki podziel się zdjęciem! faxcooks@gmail.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...