Sałatka libańska
Sałatka libańska idealnie nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju mięs, ale sama w sobie również stanowi idealna potrawę, np. na lunch do pracy. Okazała się tak smaczna, że postanowiłyśmy poświęcić jej cały post i przygotować ją wspólnie z Panna Malwinna, Mopsikiem, Justinka i Joasia.
Składniki:
- pół główki sałaty lodowej poszatkowanej
- pół zielonego ogórka pokrojonego w kostkę
- kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- garść świeżej mięty posiekanej
- garść natki pietruszki posiekanej
- pół czerwonej cebuli pokrojonej w cieniutkie plasterki
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sól i pieprz
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Gotowe!
Smacznego!
Pysznie! :) Dzień sałatek dziś widzę. :D
OdpowiedzUsuńmm... zjadłabym!
OdpowiedzUsuńjak zrobisz bułeczki podziel się zdjęciem! faxcooks@gmail.com