Jajecznica z sosem sweet-chilli
Wczoraj na kolację przygotowałam sobie na szybko jajecznicę. Początkowo zdecydowałam nie wrzucać tego przepisu na bloga, nie zrobiłam więc zdjęcia i szybko ją pochłonęłam, ponieważ byłam bardzo głodna. Później jednak usiadłam przy komputerze, zaczęłam przeglądać przepisy i natknęłam się na wpis o jajecznicy, czy raczej o wariacjach na jej temat;) I pomyślałam, że przecież miał to być blog o CODZIENNYM gotowaniu - szybkim, prostym, nieskomplikowanym, dlatego też postanowiłam przedstawić moją wersję rozbełtanych jajek z patelni:)
- kilka gałązek grubego szczypioru
- kilka plasterków wędliny
- pół małej papryczki chili
- 3 jajka
- sól, pieprz, paryka
- sos sweet-chilli
- łyżka masła
Na patelni roztopić masło, przesmażyć szczypior, wędlinę i papryczkę chili. Wbić jajka, doprawić do smaku i delikatnie mieszać. Ja lubię jajecznicę wilgotną, czyli lekko ściętą, więc gdy tylko białko zaczyna się ścinać, zdejmuję patelnię z ognia chwilę jeszcze mieszam i gotowe.
Nakładamy na talerz, polewamy sosem sweet-chilli (wg uznania).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.