wtorek, 20 marca 2012

Pasta z wędzonej makreli

Przepisów na pastę z makreli jest chyba tyle co osób ją przyrządzających. Ja bardzo lubię połączenie wędzonej ryby z ostrym smakiem cebuli i kwaskowym ogórkiem. Pasta ta idealnie nadaje się do kanapek, lecz można ją także podawać jako sałatkę. 


  • wędzona makrela
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 ogórki konserwowane
  • 3-4 łyżki sosu tatarskiego
  • pieprz
Rybę wyfiletować i rozdrobnić. Cebulkę i ogórka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać, dodać sos tatarski do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na swierzym lub tostowanym pieczywie z ogórkiem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wyglada smakowicie! Domowe pasty na kanapki sa najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  2. nie znam osoby, która nie lubi takiej pasty :0
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
    szana-banana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...