Pasta z wędzonej makreli
Przepisów na pastę z makreli jest chyba tyle co osób ją przyrządzających. Ja bardzo lubię połączenie wędzonej ryby z ostrym smakiem cebuli i kwaskowym ogórkiem. Pasta ta idealnie nadaje się do kanapek, lecz można ją także podawać jako sałatkę.
- wędzona makrela
- 1 czerwona cebula
- 2-3 ogórki konserwowane
- 3-4 łyżki sosu tatarskiego
- pieprz
Rybę wyfiletować i rozdrobnić. Cebulkę i ogórka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać, dodać sos tatarski do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na swierzym lub tostowanym pieczywie z ogórkiem.
Smacznego!
Wyglada smakowicie! Domowe pasty na kanapki sa najlepsze.
OdpowiedzUsuńnie znam osoby, która nie lubi takiej pasty :0
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com