Tost z awokado i fetą
12.1.15
3
awokado
,
Banalne
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
dieta pęcherzykowa
,
kanapka
,
Kulinaria
,
lunch
,
przekąska
Dziś zapraszam na kolejną pyszną, zdrową i bardzo smaczną przekąskę - kanapkę z pastą z awokado i fetą. Jej dodatkową zaletą jest to, że jest szybka w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycąca. Polecam ją na szybką przekąskę.
Jadłam tę kanapkę jakiś czas temu i strasznie mi smakowała, a teraz muszę koniecznie dowiedzieć się czy mogę jeść awokado na mojej diecie, gdyż daje ono mnóstwo kulinarnych możliwości, jest zdrowe i sycące.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mała szalotka drobno posiekana
- 1 lub pół papryczki chili drobniutko pokrojona
- sok z połowy małej limonki
- sól, pieprz
- feta
- ostra papryka
Przygotowanie:
Awokado wydrążyć ze skórki, przełożyć do miseczki, skropić sokiem z limonki (aby nie ściemniało), dodać szalotkę, papryczkę chili, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać pozostały sok z limonki. Nakładać na opieczonego tosta, posypać niewielką ilością pokruszonego sera feta i oprószyć ostrą papryką.
Smacznego!
Gdzie w UK dostanę szalotkę? Asda?
OdpowiedzUsuńSa w kazdym markecie, w Asdzie czy Tesco na pewno, a czasami takze w Lidly czy Aldim ;)
UsuńAle to musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuń