Frittata z łososia i koperkiem
12.7.15
0
Banalne
,
bez glutenu
,
danie wegetariańskie
,
jajka
,
koperek
,
Kulinaria
,
łosoś wędzony
,
Szybkie (do pół godziny)
,
śniadanie
Dziś zapraszam na pyszną frittatę z wędzonym łososiem i koperkiem. Pyszne, szybkie śniadanie, idealne na niedzielny poranek. Uwielbiam jajka i łączę je z różnymi dodatkami, jednak połączenie go z wędzonym łososiem należy do moich ulubionych, do tego jeszcze koperek… mmm pychotka. Polecam!
Składniki:
- 3 jajka
- kilka plastrów wędzonego łososia
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła. Do miseczki wbić jajka i delikatnie je roztrzepać, dodać łososia, koperek, sól (ostrożnie, ponieważ łosoś może być słony) i pieprz i dokładnie wymieszać. Masę jajeczną wlać na patelnie i smażyć na niewielkim ogniu, aż wierzch będzie prawie suchy. Podważać boki frittaty i przechylać patelnię tak, aby masa z wierzchu wpływała pod spód. Gdy spód i boki będą usmażone wstawić na chwilę do piekarnika pod grill lub górną grzałkę, aby ściął się wierzch frittaty. Natychmiast podawać, skropioną sokiem z cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.