środa, 31 maja 2017

Jedzonko do pracy #55


Witajcie w kolejnym wpisie z serii "Jedzonko do pracy". Przez pewien czas wpisy te się nie pojawiały głównie ze względu na liczne wyjazdy, sporo pracy, a także męczące mnie wiosną przeziębienia, a co za tym idzie "wagary" od pracy. Teraz już jednak wracam do formy, mam nieco więcej czasu, a ponadto doszłam do wniosku, że pora wziąć się za siebie i skończyć z kupnym, gotowym jedzeniem. Wiosna w pełni, nawet u mnie w dalekiej Szkocji zrobiło się ciepło, pojawiły się sezonowe warzywa i aż zal nie wykorzystać ich do przygotowania pięknych pudelek z jedzonkiem do pracy. Mam nadzieje, ze spodoba się Wam moja dzisiejsza propozycja ;) Zapraszam!

Śniadanie:

Sałatka z jajka z tuńczykiem, cebulką, pomidorkami, ogorkami i oliwkami z majonezem z dodatkiem ostrego sosu chilli - sriracha (inspiracja Filozofia Smaku).

Lunch:

Kasza gryczana ze szparagami i sosem sojowym oraz grillowane bataty. 

bento, lunchbox,
Jedzonko do pracy

Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Widzę Monbento w akcji - super! Twój zestawik wygląda mega zdrowo i apetycznie. Czekam na dalsze wpisy w serii.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak to pudelko jest bardzo praktyczne, dobrze sie w nim uklada jedzonko ;) Ciesze sie ze Ci sie podoba :) Kolejny wpis juz w nastepna srode ;)

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...