Carpaccio z arbuza
Carpaccio z arbuza |
Carpaccio z arbuza jadłam jakiś czas temu w knajpce i bardzo mi się to danie spodobało. Wyglądało niezwykle zachęcająco i smakowało pysznie, ponieważ połączenie arbuza z serem feta jest fantastyczne. Dzięki temu, że carpaccio niezwykle ładnie się prezentuje z pewnością zrobi furorę wśród Waszych gości. Ponadto carpaccio arbuzowe to idealna przekąska na letnie upały. Zdecydowanie polecam!
Carpaccio z arbuza
Składniki:
- ćwiartka arbuza
- kawałek sera feta
- ulubiona zielenina (np. rukola)
- sos balsamiczny
Przygotowanie:
Ćwiartkę arbuza pokroić na cienkie plasterki grubości około 0,5cm. Plastry arbuza układać na talerzu, tak aby na siebie nachodziły.
Na arbuza pokruszyć fetę, położyć nieco zieleniny i skropić sosem balsamicznym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.