Sałatka z papryką i awokado
7.8.18
2
awokado
,
banalna
,
danie wegańskie
,
danie wegetariańskie
,
kuchnia włoska
,
papryka
,
sałatka
,
Sylwester
,
Szybkie (do pół godziny)
Jak już wielokrotnie wspomniałam uwielbiam kuchnię włoską za jej prostotę i niepowtarzalne smaki. Taki właśnie wspaniały smak ma sałatka z papryką i awokado. Niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu sałatka jest idealna na upały, na imprezę, czy jako dodatek do obiadu czy do dań z grilla. Sałatka z papryki i awokado składa się jedynie z trzech elementów, które idealnie ze sobą współgrają. Zdecydowanie polecam!
Sałatka z papryką i awokado
Składniki:
- 1 sałaty baby (little gem)
- 1 dojrzałe awokado obrane i pokrojone w cienkie plasterki
- pół czerwonej papryki pokrojone w cienkie paski
- sok z cytryny
- 5 łyżek oliwy extra virgin
- 1,5 łyżeczki gładkiej musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Na półmisku ułożyć liście sałaty, na nich ułożyć pokrojoną w paski paprykę, a na nich pokrojone w plasterki awokado. Sałatę polać vinegretem, skropić niewielką ilością soku z cytryny, oprószyć pieprzem i podawać.
Smacznego!
Ależ cudna zdrowa i niezbyt skomplikowana sałatka. Dziękuję za zgłoszenie do akcji.
OdpowiedzUsuńTak, banalnie prosta, ale niezwykle smaczna - za to wlasnie uwielbiam kuchnie wloska :)
Usuń