Printfriendly

Feta pieczona w miodzie z sezamem


pieczona feta

Feta pieczona w miodzie z sezamem to fantastyczne i bardzo proste do przygotowania danie, które z pewnością zachwyci wszystkich! Po raz pierwszy spróbowałam pieczonej fety podczas wakacji na wyspie Kos i zakochałam się w tym daniu! Słona feta ze słodyczą miodu to po prostu rewelacyjne połączenie, które na długo pozostanie na Waszych podniebieniach. Gorąco polecam!

Feta pieczona w miodzie z sezamem


Składniki: 


  • kostka sera feta 
  • 3-4 łyżki miodu
  • 2-3 łyżki sezamu
  • oliwa
  • chlebek pita (opcjonalnie)

Jak zrobić fetę pieczoną w miodzie z sezamem? 


Fetę osuszyć ręcznikiem papierowym, polać miodem, a następnie oprószyć lub obtoczyć w sezamie. 
Fetę włożyć do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut lub do czasu aż feta będzie rumiana. 
Pieczoną fetę z miodem i sezamem natychmiast podawać z podpieczonym chlebkiem pita.

feta w miodzie

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger