Feta pieczona w miodzie z sezamem
Feta pieczona w miodzie z sezamem to fantastyczne i bardzo proste do przygotowania danie, które z pewnością zachwyci wszystkich! Po raz pierwszy spróbowałam pieczonej fety podczas wakacji na wyspie Kos i zakochałam się w tym daniu! Słona feta ze słodyczą miodu to po prostu rewelacyjne połączenie, które na długo pozostanie na Waszych podniebieniach. Gorąco polecam!
Feta pieczona w miodzie z sezamem
Składniki:
- kostka sera feta
- 3-4 łyżki miodu
- 2-3 łyżki sezamu
- oliwa
- chlebek pita (opcjonalnie)
Jak zrobić fetę pieczoną w miodzie z sezamem?
Fetę osuszyć ręcznikiem papierowym, polać miodem, a następnie oprószyć lub obtoczyć w sezamie.
Fetę włożyć do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut lub do czasu aż feta będzie rumiana.
Pieczoną fetę z miodem i sezamem natychmiast podawać z podpieczonym chlebkiem pita.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.