Indyjska sałatka kachumber
Prosta i szybka do przygotowania indyjska sałatka to idealny dodatek do każdego dania. Indyjska sałatka - kachumber świetnie sprawdzi się do dań z grilla np. do kurczaka tandoori, ale także do wszelkiego rodzaju dań curry. Sałatka jest świeża, lekka i orzeźwiająca, a dodatek chili sprawia, że jest wyrazista w smaku, co sprawia, że nie jest nudna. Polecam!
Indyjska sałatka kachumber
Składniki:
- 3 garście pomidorów koktajlowych
- 1 zielony ogórek
- 0,5 czerwonej cebuli
- 1 zielona papryczka chili
- sok z cytryny (do smaku)
- większa szczypta kminu rzymskiego
- sól i pieprz
- świeża kolendra i mięta
Przygotowanie:
Pomidory i ogórka umyć.
Pomidorki przekroić na ćwiartki.
Ogórka przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Następnie pokroić w niedużą kostkę.
Cebulę pokroić w drobniutką kostkę.
Chili pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać.
Wszystkie warzywa przełożyć do większej miski, dodać sok z cytryny, kmin rzymski, sól, pieprz i posiekane zioła - miętę i kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.