Indyjska sałatka kachumber
Prosta i szybka do przygotowania indyjska sałatka to idealny dodatek do każdego dania. Indyjska sałatka - kachumber świetnie sprawdzi się do dań z grilla np. do kurczaka tandoori, ale także do wszelkiego rodzaju dań curry. Sałatka jest świeża, lekka i orzeźwiająca, a dodatek chili sprawia, że jest wyrazista w smaku, co sprawia, że nie jest nudna. Polecam!
Indyjska sałatka kachumber
Składniki:
- 3 garście pomidorów koktajlowych
 - 1 zielony ogórek
 - 0,5 czerwonej cebuli
 - 1 zielona papryczka chili
 - sok z cytryny (do smaku)
 - większa szczypta kminu rzymskiego
 - sól i pieprz
 - świeża kolendra i mięta
 
Przygotowanie:
Pomidory i ogórka umyć.
Pomidorki przekroić na ćwiartki.
Ogórka przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Następnie pokroić w niedużą kostkę. 
Cebulę pokroić w drobniutką kostkę.
Chili pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać.
Wszystkie warzywa przełożyć do większej miski, dodać sok z cytryny, kmin rzymski, sól, pieprz i posiekane zioła - miętę i kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.
Smacznego!






Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.