Kurki z jajkiem
Tydzień temu spędziłam wspaniały weekend na działce w Polsce. Odpoczywałam i rozkoszowałam się ciszą i spokojem. Szwendałam się po lasach zbierając grzyby, a wieczorem siedziałam przy ognisku i tradycyjnie piekłam kiełbaski na patyku. Spędziłam cudowny czas z rodzicami, siostrą i moim dwuletnim siostrzeńcem;)
Z tego wyjazdu przywiozłam oczywiscie kilka ciekawych przepisów, którymi będę się dzielić w kolejnych postach. Pierwszym z nich są kurki, własnoręcznie zebrane kilka chwil przed wrzuceniem ich na patelnię, podane z jajkiem.
Skladniki:
- 2 duże garście kurek
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- sól, pieprz
- łyżka masła
Przygotowanie:
Na patelni roztopić masło i przesmażyć kurki, aż zrobią się lekko brązowe. Wbić jajka, posolić i popieprzyć, delikatnie mieszać aż jajka się zetną. Natychmiast podawać.
Smacznego!
Własnoręcznie zebrane kurki najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńszybko i prosto, a na pewno pysznie :)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego,mniam :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie! danie jest prościutkie, ale niesamowicie smaczne! Kurki są bardzo delikatne i mają wspaniały lekki smak:)
OdpowiedzUsuń