Printfriendly

Kurki z jajkiem

Tydzień temu spędziłam wspaniały weekend na działce w Polsce. Odpoczywałam i rozkoszowałam się ciszą i spokojem. Szwendałam się po lasach zbierając grzyby, a wieczorem siedziałam przy ognisku i tradycyjnie piekłam kiełbaski na patyku. Spędziłam cudowny czas z rodzicami, siostrą i moim dwuletnim siostrzeńcem;) 
Z tego wyjazdu przywiozłam oczywiscie kilka ciekawych przepisów, którymi będę się dzielić w kolejnych postach. Pierwszym z nich są kurki, własnoręcznie zebrane kilka chwil przed wrzuceniem ich na patelnię, podane z jajkiem. 


Skladniki:
  • 2 duże garście kurek
  • 1 średnia cebula
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
Przygotowanie:

Na patelni roztopić masło i przesmażyć kurki, aż zrobią się lekko brązowe. Wbić jajka, posolić i popieprzyć, delikatnie mieszać aż jajka się zetną. Natychmiast podawać.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Własnoręcznie zebrane kurki najsmaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. szybko i prosto, a na pewno pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dokładnie! danie jest prościutkie, ale niesamowicie smaczne! Kurki są bardzo delikatne i mają wspaniały lekki smak:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger