Zielona sałatka z pomarańczą
Moje kolejne wspaniałe odkrycie. Doskonała sałtka nadająca się jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.
- paczka mieszanych warzyw liściastych (szpinak, rukola, rukwia wodna)
- mała pomarańcza
- marchewka
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- pół łyżeczki musztardy francuskiej
- sól, pieprz
Przgotować sos: w miseczce wymieszać miód, ocet, musztardę i odrobinę soku z pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Warzywa umyć, osuszyć, przebrać, ja odrywam ogonki i łodyżki, aby zostały tylko liście, dodać cząstki pomarańczy, zalać sosem i delikanie wymieszać.
Smacznego!
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zwiekszamy-odpornosc
OdpowiedzUsuńzapraszam do akcji:) pomarańcze = wit C!
Dzieki, na pewno dolacze;)
OdpowiedzUsuń