środa, 10 kwietnia 2013

Zapiekany camembert

Pomysł na zapiekany camembert wypatrzyłam oczywiście w internecie. Jest to banalnie proste, błyskawiczne w przygotowaniu i oczywiście smakowite danie! Szczególnie polecam je osobom, które lubią zapleśniałe serki;) ale także tym, którzy nie są do nich przekonani, bo dzięki tej przekąsce mogą je pokochać. Myślę, że tak podany ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do wina czy piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam! 

Zapiekany camembert

Składniki:
  • Paczka gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego.
  • 1 opakowanie sera camembert 
  • 2 łyżeczki dżemu morelowego
  • dżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo ;) 

Zapiekany camembert

Przygotowanie:

Ciasto rozwinąć, posmarować dżemem morelowym, na środku ułożyć ser, owinąć go ciastem (uformować rodzaj kwiatka, aby ładnie wyglądało, nadmiar ciasta odkroić). Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut lub do czasu aż ciasto ładnie się przyrumieni. 
Podawać natychmiast z dżemem żurawinowym.


Zapiekany camembert

Smacznego

10 komentarzy:

  1. U mnie leży w lodówce, może zrobię;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie! Nie można pozwolić, aby serek się marnował;)

      Usuń
  2. I ten wypływający ser, mniam... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O matko, ależ bym zjadła... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglada wspaniale, na pewno zrobie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smakuje rewelacyjnie! Bardzo polecam jest pyszne, banalnie proste i blyskawiczne w przygotowaniu ;)

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...