Zapiekany camembert
10.4.13
10
Banalne
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
Kulinaria
,
przekąska
,
przystawka
,
ser
,
Wielkanoc
Pomysł na zapiekany camembert wypatrzyłam oczywiście w internecie. Jest to banalnie proste, błyskawiczne w przygotowaniu i oczywiście smakowite danie! Szczególnie polecam je osobom, które lubią zapleśniałe serki;) ale także tym, którzy nie są do nich przekonani, bo dzięki tej przekąsce mogą je pokochać. Myślę, że tak podany ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do wina czy piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam!
Składniki:
- Paczka gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego.
- 1 opakowanie sera camembert
- 2 łyżeczki dżemu morelowego
- dżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo ;)
Przygotowanie:
Ciasto rozwinąć, posmarować dżemem morelowym, na środku ułożyć ser, owinąć go ciastem (uformować rodzaj kwiatka, aby ładnie wyglądało, nadmiar ciasta odkroić). Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut lub do czasu aż ciasto ładnie się przyrumieni.
Podawać natychmiast z dżemem żurawinowym.
Smacznego!
U mnie leży w lodówce, może zrobię;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie! Nie można pozwolić, aby serek się marnował;)
UsuńI ten wypływający ser, mniam... :)
OdpowiedzUsuńOoo, tak! ;)
UsuńO matko, ależ bym zjadła... :)
OdpowiedzUsuńNic prostszego!
Usuńpyszności ;d
OdpowiedzUsuńDokładnie tak!
Usuńwyglada wspaniale, na pewno zrobie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje rewelacyjnie! Bardzo polecam jest pyszne, banalnie proste i blyskawiczne w przygotowaniu ;)
Usuń