Raffaello z łososia
14.4.14
8
Banalne
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
finger food
,
Kulinaria
,
łosoś wędzony
,
Philadelphia
,
przekąska
,
przystawka
,
Wielkanoc
Dziś postanowiłam przedstawić Wam bardzo ciekawą, smaczną i elegancką przekąskę, idealną na świąteczny stół, jednak bez względu na okazję, Wasi goście będą nimi zachwyceni. Co więcej rafaello z łososia jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, natomiast smakuje rewelacyjnie. Polecam!
Składniki:
- 200g wędzonego łososia
- 150g serka Philadelphia
- sok z połowy cytryny
- wiórki kokosowe
- sól, pieprz
Przygotowowanie:
Łososia delikatnie zmiksować, skropić sokiem z cytryny, następnie dokładnie wymieszać z serkiem Philadelphia. Uformować kuleczki wielkości kęsa lub nieco większe, obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Gotowe! Przed podaniem można je schłodzić w lodówce, będą sztywniejsze.
Smacznego!
Bardzo ciekawi mnie smak tych kulek - łosoś i kokos, hmm.. :)
OdpowiedzUsuńTo polaczenie jest fantastyczne - poleam! :)
Usuńwow! odważny i ciekawy pomysł ;)
OdpowiedzUsuńI na prawdę bardzo smaczny;)
UsuńJakie fajne i podzielne kąski. Ja piekłam w kokosie mintaja też był dobry. Mąż twierdził że za delikatny, ale on się nie zna :))
OdpowiedzUsuńMnie to zestawienie bardzo smakuje:) Polecam i jestem pewna, że mężowi rónież zasmakuje ;)
UsuńUwielbiam łososia, uwielbiam kokosa, chyba skouszę sie na połączenie tych 2 smaków :)
OdpowiedzUsuńPolecam! jestem pewna, żę będzie smakować :)
Usuń