Roladki drobiowe ze szparagami
31.3.15
0
bez glutenu
,
drób
,
Kulinaria
,
kurczak
,
Łatwe
,
mięso
,
piknik
,
szparagi
,
Szybkie (do pół godziny)
,
Walentynki
Dziś przedstawiam pomysł na szybki i bardzo smaczny, a jednocześnie efektowny obiad - są to roladki drobiowe ze szparagami. Pyszne, zdrowe i lekkie danie, które z pewnością wszystkim zasmakuje. Ponieważ zbliża się sezon na szparagi pomyślałam, że przyda się taka oto inspiracja.
- 3-4 piersi z kurczaka lub indyka (ładne, zgrabne i równe)
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łyżki serka Philadelphia
- zielone pesto
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone, a szparagi miękkie. Podawać z ulubioną surówką, u mnie sałatka z zielonego ogórka z jogurtem z dodatkiem sosu sweet chilli (pychotka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.