Paszteciki z wędzonego łososia
18.3.18
0
Banalne
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
kuchnia szkocka
,
łosoś wędzony
,
Sylwester
,
Wielkanoc
Szkocja słynie z łososi, dlatego też ryba ta często pojawia się w szkockim menu. Dziś przygotowałam paszteciki z wędzonego łososia, które są wyśmienite w smaku, pięknie wyglądają i z pewnością będą świetnie się prezentować na Wielkanocnym stole. Polecam, ponieważ są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu.
Paszteciki z wędzonego łososia
Składniki:
- 300-400g wędzonego łososia w plastrach
- 100ml śmietany
- sok i skórka z cytryny
- pieprz
Przygotowanie:
Nieduże miseczki lub inne niewielkie naczynka wyłożyć folią spożywczą, a następnie plastrami wędzonego łososia, tak aby kawałki wystawały poza naczynie, aby można było zakryć farsz.
Pozostałą część łososia i śmietanę z otartą skórką z cytryny i sokiem z cytryny (do smaku) zmiksować (trzeba to zrobić szybko, najlepiej na trybie pulsacyjnym). Doprawić do smaku i nałożyć do naczynek wyłożonych łososiem. Farsz zakryć płatami łososia, zakryć folią, delikatnie przycisnąć i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Podawać przybrane koperkiem i plasterkami cytryny.
Podawać przybrane koperkiem i plasterkami cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.