niedziela, 18 marca 2018

Paszteciki z wędzonego łososia



Paszteciki z wędzonego łososia


Szkocja słynie z łososi, dlatego też ryba ta często pojawia się w szkockim menu. Dziś przygotowałam paszteciki z wędzonego łososia, które są wyśmienite w smaku, pięknie wyglądają i z pewnością będą świetnie się prezentować na Wielkanocnym stole. Polecam, ponieważ są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu.


potrawy na wielkanoc


Paszteciki z wędzonego łososia



Składniki: 


  • 300-400g wędzonego łososia w plastrach
  • 100ml śmietany
  • sok i skórka z cytryny
  • pieprz


łosoś wędzony pomysły na dania


Przygotowanie: 


Nieduże miseczki lub inne niewielkie naczynka wyłożyć folią spożywczą, a następnie plastrami wędzonego łososia, tak aby kawałki wystawały poza naczynie, aby można było zakryć farsz.
Pozostałą część łososia i śmietanę z otartą skórką z cytryny i sokiem z cytryny (do smaku) zmiksować (trzeba to zrobić szybko, najlepiej na trybie pulsacyjnym). Doprawić do smaku i nałożyć do naczynek wyłożonych łososiem. Farsz zakryć płatami łososia, zakryć folią, delikatnie przycisnąć i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. 
Podawać przybrane koperkiem i plasterkami cytryny. 


tymbaliki z wędzonego łososia

Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...