Glazurowane marchewki
Glazurowane marchewki to idealny dodatek do obiadu zarówno świątecznego jak i codziennego. Marchewki mają to do siebie, że wszyscy je lubią, a marcheweczki typu "baby" z pewnością zasmakują dzieciom. Marchewki w glazurze są niezwykle smaczne, lekko słodkie i wyglądają niezwykle apetycznie. Gorąco polecam na co dzień i od święta!
Glazurowane marchewki
Składniki:
- 750g małych marchewek, najlepiej typu "baby"
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- sól, pieprz
Jak zrobić marchewki glazurowane?
Marchewki ugotować al dente. Odcedzić i osuszyć.
Na patelni roztopić masło z łyżką cukru, dodać marchewki i smażyć od czasu do czasu potrząsając patelnią. Gdy marchewki lekko się przesmażą dodać nieco masła i pozostałą część cukru. Smażyć na niewielkim ogniu aż marchewki się skarmelizują. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.