Printfriendly

Surówka z kopru włoskiego i selera naciowego

surówka z kopru włoskiego

Zima, to czas, gdy brakuje niektórych warzyw. Są jednak warzywa typowo zimowe, które idealnie sprawdzą się do surówek. Taką właśnie zimową surówką pełną, witamin jest surówka z kopru włoskiego i selera naciowego. Piękna, aromatyczna i zielona surówka idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Swietnie pasuje do pieczonych mięs. Polecam!


surówka z selera naciowego

Surówka z kopru włoskiego i selera naciowego


Składniki: 



  • 1 większy koper włoski
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • różowy pieprz do przybrania (opcjonalnie)

Jak zrobić surówkę z kopru włoskiego i selera naciowego? 


Koper włoski pokroić w cienkie plasterki (najlepiej zrobić to na mandolinie). Przełożyć do miski. 
Seler naciowy umyć i pokroić w cienkie plasterki i dodać do kopru. Warzywa skropić oliwą extra virgin i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać przybrać świeżo mielonym różowym pieprzem i podawać. 

surówka do obiadu

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger