Fasolka szparagowa orientalnie
Powoli rozkręca się sezon na fasolkę szparagową i w związku z tym chciałabym zaproponować świetny pomysł na jej przygotowanie niż tradycyjnie z bułką w maśle ;) Fasolka szparagowa orientalnie to idealny dodatek do obiadu, czy mięs z grilla. Jest aromatyczna, słodko - pikantna, po prostu fantastyczna. Ostatnio jemy ją przy każdej okazji. Gorąco polecam!
Fasolka szparagowa orientalnie
Składniki:
- 500g zielonej fasolki szparagowej
- 0,5 czerwonej cebuli
na dressing:
- 2 łyżka sosu sojowego
- 1 oleju sezamowego
- 2 łyżki startego na tarce imbiru
- 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę
- 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kosteczkę
- 2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni
Jak zrobić fasolkę szparagową orientalnie?
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie al dente.
Odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do miski.
Dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę.
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać.
Fasolkę zalać dressingiem i dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.