Printfriendly

Fasolka szparagowa orientalnie


pomysł na fasolkę szparagową

Powoli rozkręca się sezon na fasolkę szparagową i w związku z tym chciałabym zaproponować świetny pomysł na jej przygotowanie niż tradycyjnie z bułką w maśle ;) Fasolka szparagowa orientalnie to idealny dodatek do obiadu, czy mięs z grilla. Jest aromatyczna, słodko - pikantna, po prostu fantastyczna. Ostatnio jemy ją przy każdej okazji. Gorąco polecam!


Fasolka szparagowa orientalnie

Fasolka szparagowa orientalnie


Składniki:


  • 500g zielonej fasolki szparagowej
  • 0,5 czerwonej cebuli

na dressing:


  • 2 łyżka sosu sojowego
  • 1 oleju sezamowego
  • 2 łyżki startego na tarce imbiru
  • 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę
  • 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kosteczkę
  • 2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni

Jak zrobić fasolkę szparagową orientalnie?


Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. 
Odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do miski.
Dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę.
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać.
Fasolkę zalać dressingiem i dokładnie wymieszać.

salatka szparagowa do grilla

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger