poniedziałek, 8 sierpnia 2016

Buraczki z jogurtem



Na pomysł na buraczki z jogurtem natknęłam się przeglądając książkę z przepisami z krajów perskich (Iran).  Tak przygotowane buraczki to banalnie prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka, która idealnie nadaje się do mięs czy ryb, ale także do samodzielnego jedzenia, np jako przekąska do pracy. Ponadto sałatka z buraczków ma fantastyczny, intensywny kolor, który ożywi każdy talerz. Polecam!

Buraczki z jogurtem


Składniki

  • 500g ugotowanych buraków
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz



Buraczki z jogurtem

Przygotowanie


Buraczki pokroić w średniej wielkości kostkę, przełożyć do miski, dodać jogurt, sól i pieprz i opcjonalnie sok z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać, aż jogurt nabierze różowego koloru. Schłodzić i podawać. 


Buraczki z jogurtem

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i motywujące.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...