Buraczki z jogurtem
8.8.16
0
Banalne
,
bez glutenu
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
buraczki
,
jogurt
,
kuchnia perska
,
Kulinaria
,
sałatka
Na pomysł na buraczki z jogurtem natknęłam się przeglądając książkę z przepisami z krajów perskich (Iran). Tak przygotowane buraczki to banalnie prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka, która idealnie nadaje się do mięs czy ryb, ale także do samodzielnego jedzenia, np jako przekąska do pracy. Ponadto sałatka z buraczków ma fantastyczny, intensywny kolor, który ożywi każdy talerz. Polecam!
Składniki:
- 500g ugotowanych buraków
- 200ml jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Buraczki pokroić w średniej wielkości kostkę, przełożyć do miski, dodać jogurt, sól i pieprz i opcjonalnie sok z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać, aż jogurt nabierze różowego koloru. Schłodzić i podawać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.