Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami
Przepis ten wypatrzyłam na blogu magazyn i bardzo spodobało mi się połączenie jajek i marynowanych pieczareczek. Od razu postanowiłam go wypróbować! I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Taki mariaż może wydać się nieco szalony, ale smakuje naprawdę ciekawie, lekko kwaskowo i kremowo. Myślę, że ta sałatka będzie często gościła na moim stole:)
Składniki:
Składniki:
- 4-5 jajek ugotowanych na twardo
- słoiczek marynowanych pieczarek
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- szczypiorek - drobno posiekany
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane, ostudzone i obrane jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka pokroić w kostkę wielkości kęsa. Żółtka utrzeć z musztardą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli pieczarki są duże pokroić je na mniejsze części. Wszystkie składniki, łącznie ze szczypiorkiem połączyć i delikatnie wymieszać. Sałatkę przybrać pozostałym szczypiorkiem i podawać.
Smacznego!
Zapowiada się wspaniale! Pysznie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)