Printfriendly

Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami

Przepis ten wypatrzyłam na blogu magazyn i bardzo spodobało mi się połączenie jajek i marynowanych pieczareczek. Od razu postanowiłam go wypróbować! I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Taki mariaż może wydać się nieco szalony, ale smakuje naprawdę ciekawie, lekko kwaskowo i kremowo. Myślę, że ta sałatka będzie często gościła na moim stole:) 


Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami


Składniki:
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • słoiczek marynowanych pieczarek
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek - drobno posiekany
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Ugotowane, ostudzone i obrane jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka pokroić w kostkę wielkości kęsa. Żółtka utrzeć z musztardą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli pieczarki są duże pokroić je na mniejsze części. Wszystkie składniki, łącznie ze szczypiorkiem połączyć i delikatnie wymieszać. Sałatkę przybrać pozostałym szczypiorkiem i podawać.

Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami

Smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger