Sałatka z indyka z pesto na ogórku
27.4.14
6
Banalne
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
finger food
,
indyk
,
Kulinaria
,
przekąska
,
przystawka
,
sałatka
,
Wielkanoc
Dziś chciałabym Wam przedstawić bardzo prosta, bo oparta jedynie na trzech skladnikach, ale jednoczesnie niezwykle smaczna, a co najwazniejsze bardzo efektowna sałatkę. Salatka z indyka z pesto na ogorku idealnie nadaje sie na imprezy, ponieważ prezentuje się po prostu fantastycznie! Polecam!
Wraz ze mną wariacje na temat sałatki opartej na trzech składnikach przygotowały: Pela, Malwina i Mirabelka.
Składniki:
- 200g piersi z indyka
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka zielonego pesto
- sól, pieprz
- pół zielonego ogórka
Przygotowanie:
Pierś delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem, zgrilować po kilka minut z kazdej strony, ostudzić i pokroić w drobną kostkę.
W miseczce dokładnie wymieszać jogurt z pesto, dodać do niego kawałki indyka i wymieszać, aby sos dobrze pokrył mięso.
Ogórka dokładnie umyć i pokroić na plastry o grubości kilku milimetrów. Układać na nim indyka, przyozdobić plasterkami chili lub listkami kolendry. Ułożyć na talerzu i podawać.
Smacznego!
Prezentuje się bardzo wykwintnie. :)
OdpowiedzUsuńTeż tak uważam ;)
Usuńinteresujący pomysł na imprezę :]
OdpowiedzUsuńDzięki! cieszę się, że się podoba ;)
UsuńWygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje ;)
Usuń