Printfriendly

Jajka faszerowane oliwkami

Jajka faszerowane

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami w związku z czym postanowiłam przygotować dla Was kilka nowych przepisów idealnych na świąteczny stół. W pierwszej kolejności polecam jajka faszerowane czarnymi oliwkami. Muszę przyznać, że jajka nafaszerowane oliwkami skradły moje serce i będę je często przygotowywać, bo są po prostu przepyszne! Gorąco polecam! Z pewnością przypadną do gustu Wam, waszym rodzinom i gościom zarówno w święta, jak i przy każdej innej okazji.

jajka faszerowane na wielkanoc

Jajka faszerowane oliwkami


Składniki: 


  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 10 czarnych oliwek + kilka do przybrania pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie: 


Jajka ugotowane na twardo delikatnie obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. 
Oliwki drobno posiekać, dodać do żółtek. Dodać również posiekany szczypiorek, majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z solą należy uważać, ponieważ oliwki są dość słone. 
Farsz delikatnie nakładać do połówek jajek małą łyżeczką. Jajka przybrać połówkami oliwek i szczypiorkiem.

jajka faszerowane czarnymi oliwkami

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Uwielbiam jajka faszerowane i takie z majonezem i kawiorem, mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajek faszerowanych nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.

    OdpowiedzUsuń
  3. O matko, jaki niesamowity przepis! A to zielone nadzienie to z czego jest?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te zielone sż z bobem, polecam! Przepis jest już na blogu :)

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger