Zapiekane tortille z mozzarella, pomidorem i zielonym pesto
19.12.13
5
Banalne
,
Błyskawiczne (do 15 minut)
,
Kulinaria
,
mozzarrella
,
pomidory
,
przekąska
,
tortilla
Postanowiłam uwolnić Was od natłoku pierniczków, ciast, pierogów, zup grzybowych i innych świątecznych potraw i zaproponować fantastyczna przekąskę, która w większej ilości może stanowić doskonałą kolacje lub lunch. Dzięki temu, że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, z pewnością idealnie nada się na te bardzo zabiegane i zapracowane dni.
Przepis na te cudowne zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorem i zielonym pesto podpatrzyłam jakiś czas temu u brata K. Były one tak cudowne, że zaraz po powrocie przygotowałam je u siebie, a teraz postanowiłam się nimi z Wami podzielić.
Składniki:
- 4 tortille
- mozzarella pokrojona w plastry
- duży, dojrzały pomidor, pokrjony w plastry
- zielone pesto (dobrej jakości)
- sol, pieprz
Przygotowanie:
Tortille posmarować pesto, środku placka ułożyć plastry mozzarelli, a na niej pomidora, posolić i popieprzyć. Tortille zrolować, zaginając brzegi do wewnątrz. Zapiekać w piekarniku przez kilkanaście minut, aż tortille lekko się przyrumienia. Ja zapiekłam je na elektrycznym grillu, dlatego są nieco spłaszczone;) Gotowe! Szybkie, proste, pyszne!
Smacznego!
uwielbaim!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńMniam, wyglądają przepysznie! <3
OdpowiedzUsuńale rewelacyjny pomysł a połączenie tych smaków fantastyczne:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl
Na pewno dzisiaj spróbuję, wyglądają apetycznie i to są moje klimaty 😋
OdpowiedzUsuń